Obtenció

Com s’obtenen els metalls: Els metalls són materials d’origen mineral obtinguts a partir d’un procés de transformación. Per obtener els metalls cal portar a terme 3 fases: extracción, obtención i transformación.

A)L’EXTRACCIÓ: Normalment, els metalls es troben a la natura combinats o mesclats amb altres substàncies quiímiques formant el que coneixem com minerals o roques. Per obtenir els metalls primer cal extreure els minerals de l’escorça terrestre.

B)L’OBTENCIÓ: Un cop extrets els minerals, cal triturar-los i rentar-los. Després cal Sotmetre’ls a diferents processos per obtener-ne el metall. L’activitat Industrial per la qual s’obtenen metalls a partir dels minerals s’anomena metal•lúrgia.

Cada metall té un procés  d’obtenció diferent i particular però, en general, podem disitingir les següents operacions.

  • 1. -Concentració de mineral: Consisteix a separar de forma mecànica la major quantitat possible de la ganga que conté mineral per  obtenir-ne la mena. Aquest  procés  pot consistir, per exemple, a triturar i rentar el minral. Un altre cop, l’impacte ambiental pot ser considerable pel consum de grans  quantitats d’aigua i la producció de residus.       
  • 2.-Reducció en un forn: Consisteix a fondre les menes per reduir (separar ) el metall dels elements químics amb què es troba combinat. Aquest procés necessita  molta energía ja que són necessàries temperatures  molt elevades per fondre el metall i aconseguir que es torni líquid. En aquest procés també s’extreu la part de ganga qe no s´ha  pogut separar durant la concentració gràcies a l’acció dels productes químics que s’afegeixen. Aquesta separació  de la ganga produeix un residu anomenatescòria. 
  • 3.-Afinament: Consisteix a treure les impureses que hagin pogut quedar després de fer els passos anteriors perquè el metall quedi el més pur possible.

C) LA TRANSFORMACIÓ: Els productes metal·lúrgics obtinguts són transformats en les indústries del metall per convertir-los en objectes útils per satisfer les nostres     necessitats. Un exemple podria ser la transformació d’un acer, obtingut a partir del mineral hematites, en carrosseries per a automòbils.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Anuncis

One Response to Obtenció

  1. rubenbb says:

    Como mola la imagen

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: